Aktuális hírek

Központi írásbeli felvételi vizsgák 2017. január 21-én

2017. január 21-én, szombaton 10 órakor kezdődik  a 8 évfolyamos gimnáziumunkba (5. évfolyamra), valamint a 4 évfolyamos gimnáziumi tagozatunkra (9. évfolyamra) jelentkezők egységes írásbeli felvételi vizsgája iskolánkban.
Kérjük a felvételiző tanulókat, hogy diákigazolványukkal együtt 9.30-kor jelenjenek meg iskolánkban. Az egységes írásbeli vizsgára való jelentkezésről külön értesítést nem küldünk.
 
A tanulók a terembeosztásról a vizsga napján az aulában tájékozódhatnak.
Amennyiben méltányolható okból valaki nem tud megjelenni  január 21-én az írásbeli vizsgán, január 26-án 14 órakor pótfelvételin vehet részt.

 
A dolgozatok megtekintésére 2017. január 27-én (pénteken) 8-16 óra között lesz lehetőség iskolánkban, a 414-es teremben.
 
A 4 évfolyamos gimnáziumi tagozatunkra jelentkezők szóbeli elbeszélgetésének időpontja: 2017. február 20-21. A részletes beosztást február elején honlapunkon, a Szülőknek / Beiskolázás menüben közöljük. A szóbeli elbeszélgetés témakörei biológiából és történelemből ugyanitt találhatók. A matematika specializációra jelentkezők számára nincs szóbeli elbeszélgetés, felvételi eredményüket a matematika dolgozatuk teljes pontszámával számoljuk.
 
 

Tájékoztató a 12 évfolyamos iskola első osztályáról

A Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a 2017/2018-as tanévben – az előző évekhez hasonlóan – két első osztályt indít 12 évfolyamos szerkezetben 6, illetve 7 éves, jó iskolaérettségi szinttel rendelkező gyermekeknek.

A 12 évfolyamos szerkezet a 4 éves alapozó (alsó tagozatos) szintet, és a ráépülő 8 évfolyamos gimnáziumot jelenti. A tanulók 5. osztálytól (eredményeiktől, haladási tempójuktól függően) az általános iskolai felső, emelt óraszámú idegen nyelvi tagozatunkon is továbbhaladhatnak, ahonnan később lehetőségük nyílik 4 évfolyamos gimnáziumi tagozatunkon is továbbtanulni.

A 12 évfolyamos iskola célja a széleskörű műveltség megalapozása, pozitív értékrend kialakítása és gimnáziumi oktatás keretében a felsőfokú tanulmányokra való előkészítés.

Az alsó tagozat osztályaiban is meghatározó a szeretetelvű, érték- és személyiségközpontú nevelés.  A szokványos tantervi feladatok mellett fontosnak tartjuk az egyéni adottságok és képességek feltárását, az együttműködési normák kialakítását, a kommunikáció, a művészeti kifejezés képességének, s a mozgáskultúra életkornak megfelelő kibontakoztatását, majd 3-4. osztálytól a tehetséggondozást.

Iskolánkban a gyerekek az első osztálytól tanulnak angol vagy német nyelvet. Mindennapos testnevelés keretén belül tanulják a néptáncot, az úszást, és a 6. osztály végére vízbiztos úszástudással rendelkeznek. Az informatika oktatására heti 1 órában a 4. osztálytól kerül sor, ekkor kezdődik a tízujjas vakírástechnika tanítása is.

A beiskolázás a körzeti elv alkalmazása nélkül történik. A szülők az előzetes tájékozódás, valamint a gyermekekkel való játékos iskolaérettségi foglalkozás és az iskola javaslata alapján írathatják gyermekeiket az első osztályok egyikébe.

Sok szeretettel várunk minden kedves szülőt és gyermekeiket iskolánk tájékoztató napjára, ahol részletes tájékoztatást kapnak az iskola programjáról és a beiratkozás módjáról. Jövendő kisdiákjaink pedig egy vidám, játékos délelőtt részesei lehetnek.

A TÁJÉKOZTATÓ NAP IDŐPONTJA: 2017. FEBRUÁR 4. (SZOMBAT) 10 ÓRA

 

 

 

január 2017
H K Sz Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31